Viticultura este o tradiție de lungă durată pe teritoriul României. Tocmai de aceea, ea este foarte dezvoltată în România. În funcție de utilitatea strugurelui, vița de vie produce fie struguri de masă, fie struguri de vin. În ambele categorii există zeci de soiuri și varietăți de struguri, în funcție de culoare, textură, formă, rezistență la condițiile climatice etc.

Având în vedere că vița de vie este o plantație de lungă durată (30 de ani), pregătirea solului este imperios necesară pentru ca vița de vie să dea randament în timp. Înlocuirea cu monocultură necesită cel puțin o dezinfectare a solului, deși este indicat ca pauza să fie de cel puțin 3 ani. Odihnit sau nu, înainte de plantare,  solul are nevoie să fie curățat, nivelat, fertilizat și desfundat.

Odată pregatit solul, vița de vie se plantează primăvara devreme, în martie-aprilie, când temperaturile nu depășesc 8°C -10°C. În cazul terenurilor cu multă umiditate, plantarea se face la începutul lunii mai. Când butașii sunt aleși, urmează pichetare, săparea gropii și plantarea propriu-zisă.

Întreținerea constă în irigare, tratare, tăiere și legare. Concomitent plantării începe și tratarea împotriva bolilor, pentru ca pagubele produse de acestea să fie cât mai mici. Tratarea se face prin stropire și efectuarea ei este recomandată pe toată durata procesului de vegetație. Prezența crescută sau redusă a bolilor (mana, făinarea, putregaiul) sau a dăunătorilor (acarieni, molii) este direct proporțională cu nivelul și constanța de tratare a viței.

PRODUSE RECOMANDATE:

BIOHUMUSSOL

13,00 lei780,00 lei
Biohumussol Lichid este un îngrășământ organic 100%, un fertilizant humic activ, pur ecologic, ce stimulează creșterea și sănătatea plantelor. Conține săruri de acizi humici, acizi huminici, fulvo acizi, aminoacizi, micro și macro elemente, bacterii vii și alte substanțe ușor de absorbit. Poate fi aplicat pentru sistemul foliar și radicular prin orice metodă de stropire sau irigare, sporind creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor. CERTIFICAT ECOLOGIC DE OKO-BCS GARANTIE
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

ETAMIN

26,00 lei1.560,00 lei
Etamin este un Biostimulator NPK ecologic cu microelemente și L-aminoacizi ce acționează direct la rădăcină. Etamin facilitează sintetizarea proteinelor permițând plantei să treacă peste perioadele de stres termic sau hidric. Este un bioactivator al proceselor metabolice naturale ale plantei. Conținutul de L-aminoacizi facilitează absorbția microelementelor și a substanțelor active determinând sporuri de producție.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

VERMICOMPOST PELLETS

10,00 lei875,00 lei
Biohumussol Solid (Vermicompost) este un îngrășământ natural de generație nouă, pur ecologic, produs cu ajutorul râmelor. Este un fertilizant concentrat, mineral-organic unic, neavând în compoziția sa niciun fel de conservant. Se folosește pentru toate tipurile de flori, gazon, legume și pomi fructiferi. Plantele tratate cu Biohumussol au un sistem imunitar bine dezvoltat, ceea ce le face rezistente la schimbări climatice bruște și la îmbolnăviri. Biohumussol îmbunătățește considerabil structura solului, scăzându-i densitatea, crescându-i aerația și absorbția azotului din atmosferă, ajutând în felul acesta plantele să crească puternice și sănătoase.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.