FERTILIZARE LA SOL – LA PLANTARE

  • BIOHUMUSSOL PELLETS – vermicompost organic: 100 – 200 g / pom

TRATAMENT FERTILIZARE CU APLICARE FOLIARĂ

  • 1 litru BIOHUMUSSOL (fertilizant humic) + 0.3 litri ETAMIN (biostimulator NPK) / ha în 100 L apă

TRATAMENT FERTILIZARE CU APLICARE RADICULARĂ

  • 4-5 litrI BIOHUMUSSOL (fertilizant humic) + 2-3 litri ETAMIN (biostimulator NPK) / ha

Se recomandă aplicarea a 10 – 12 tratamente de fertilizare anual. Se pot alterna tratamentele foliare cu cele radiculare. BIOHUMUSSOL și ETAMIN conțin totalitatea elementelor necesare: acizi humici și huminici,
humați, fulvoacizi, vitamine, fitohormoni naturali, microelemente (fier, cupru, zinc, mangan, bor, molibden) și macroelemente (azot, fosfor, potasiu, carbon, calciu, sulf, magneziu), precum și un întreg complex de aminoacizi.

Afinul este o specie care se adaptează cel mai bine la condițiile unei clime răcoroase și umede. Este motivul pentru care zonele ideale pentru înființarea unei culturi a afinului sunt dealurile înalte, montane și premontane, cu altitudini de 600-900 de metri. Cu toate acestea, afinul poate fi plantat, cu succes, și la câmpie.

Afinul face parte din familia Ericaceae, genul Vaccinium, ce cuprinde peste 200 de specii sălbatice și de cultură. Afinul brumăriu sau vânăt, afinul negru și afinul roșu se numără printre speciile spontane de la noi din țară și se regăsesc, în special, în zonele colinare premontane, sub formă de tufe scunde (între 20-50 cm înălțime și, foarte rar, până la 80 de cm), cu tulpini târâtoare și fructe mici.

Perioada optimă pentru înființarea unei culturi de afin este toamna, în lunile octombrie-noiembrie. Dacă zona în care vrei să plantezi afinii este secetoasă, atunci recomandarea este să faci acest lucru primăvara, cât mai devreme. În cazul în care zona este cu precipitații abundente, atunci momentul ideal pentru plantare este în martie-aprilie. Distanțele de plantare se stabilesc în funcție de sistemul de cultură și de vigoarea solului.

Se recomanda aplicarea a 10-12 tratamene de fertilizare anual. Se pot alterna tratamentele foliare cu cele radiculare. BIOHUMUSSOL si ETAMIN contin totalitatea elementelor necesare ( fier, cupru, zinc, mangan, bor, molibder) si macroelemente (azot, fosfor, potasiu, coarben, calciu, sulf, magneziu), precum si un intreg complex de aminoacizi.

PRODUSE RECOMANDATE:

BIOHUMUSSOL

13,00 lei780,00 lei
Biohumussol Lichid este un îngrășământ organic 100%, un fertilizant humic activ, pur ecologic, ce stimulează creșterea și sănătatea plantelor. Conține săruri de acizi humici, acizi huminici, fulvo acizi, aminoacizi, micro și macro elemente, bacterii vii și alte substanțe ușor de absorbit. Poate fi aplicat pentru sistemul foliar și radicular prin orice metodă de stropire sau irigare, sporind creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor. CERTIFICAT ECOLOGIC DE OKO-BCS GARANTIE
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

ETAMIN

26,00 lei1.560,00 lei
Etamin este un Biostimulator NPK ecologic cu microelemente și L-aminoacizi ce acționează direct la rădăcină. Etamin facilitează sintetizarea proteinelor permițând plantei să treacă peste perioadele de stres termic sau hidric. Este un bioactivator al proceselor metabolice naturale ale plantei. Conținutul de L-aminoacizi facilitează absorbția microelementelor și a substanțelor active determinând sporuri de producție.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

VERMICOMPOST PELLETS

10,00 lei875,00 lei
Biohumussol Solid (Vermicompost) este un îngrășământ natural de generație nouă, pur ecologic, produs cu ajutorul râmelor. Este un fertilizant concentrat, mineral-organic unic, neavând în compoziția sa niciun fel de conservant. Se folosește pentru toate tipurile de flori, gazon, legume și pomi fructiferi. Plantele tratate cu Biohumussol au un sistem imunitar bine dezvoltat, ceea ce le face rezistente la schimbări climatice bruște și la îmbolnăviri. Biohumussol îmbunătățește considerabil structura solului, scăzându-i densitatea, crescându-i aerația și absorbția azotului din atmosferă, ajutând în felul acesta plantele să crească puternice și sănătoase.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.