Rădăcinoasele sunt plantele bienale, care formează partea comestibilă în pământ. Temperaturile nu constituie un impediment în dezvoltarea lor, ceea ce permite plantarea acestora atât iarna, cât și vara. Morcovul, gulia, sfecla roșie, hreanul ridichiile, păstârnacul și pătrunjelul de rădăcină sunt cele mai cultivare radacinoase din România. Ele necesită o tehnologie avansată de semănare, vorbind la nivelul unor cantități industriale.

Morcovul funcționează foarte bine cu o cultură premergătoare de mazăre, cartofi sau cereale. El se plantează pe câmp primăvara cât mai devreme și se dezvoltă cu spor în stratul de pământ bine afânat. Poate fi pus în pericol de dăunători precum viermele sârmă, limaxul cenușiu și de boli precum făinarea și putregaiul cenușiu.

Țelina nu este o rădăcinoasă pretențioasă, putând fi cultivată atât în regiunile de câmpie, cât și în cele de deal. Cu toate acestea, ea se cultivă în mod frecvent în Banat și Transilvania și necesită multă forță de muncă, ceea ce o poate face mai puțin profitabilă.

Ridichiilor le priește solul umed, din zonele cu multe precipitatii. Ele există în două varietăți, de iarnă sau de vară. Tomatele, castraveții și ardeii sunt bune culturi premergătoare pentru ridichii.

Sfecla roșie este una dintre cele mai pretențioase rădăcinoase la temperatură, însă atâta timp cât condițiile de plantare și întreținere sunt respectate, aceasta se dovedește a fi o cultură profitabilă. Față de ea pătrunjelul este mai puțin pretențios în ceea ce privește temperatura și umiditatea, însă are nevoie de lumină. Păstârnacul, în schimb, este sensibil la umiditate. La fel de puțin pretențios este și hreanul, care nu cere lumină mult, nici o anumită temperatură, dar are nevoie de multă atenție pentru că se poate îmbolnăvi ușor.

PRODUSE RECOMANDATE:

BIOHUMUSSOL

13,00 lei780,00 lei
Biohumussol Lichid este un îngrășământ organic 100%, un fertilizant humic activ, pur ecologic, ce stimulează creșterea și sănătatea plantelor. Conține săruri de acizi humici, acizi huminici, fulvo acizi, aminoacizi, micro și macro elemente, bacterii vii și alte substanțe ușor de absorbit. Poate fi aplicat pentru sistemul foliar și radicular prin orice metodă de stropire sau irigare, sporind creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor. CERTIFICAT ECOLOGIC DE OKO-BCS GARANTIE
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

ETAMIN

26,00 lei1.560,00 lei
Etamin este un Biostimulator NPK ecologic cu microelemente și L-aminoacizi ce acționează direct la rădăcină. Etamin facilitează sintetizarea proteinelor permițând plantei să treacă peste perioadele de stres termic sau hidric. Este un bioactivator al proceselor metabolice naturale ale plantei. Conținutul de L-aminoacizi facilitează absorbția microelementelor și a substanțelor active determinând sporuri de producție.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

VERMICOMPOST PELLETS

10,00 lei875,00 lei
Biohumussol Solid (Vermicompost) este un îngrășământ natural de generație nouă, pur ecologic, produs cu ajutorul râmelor. Este un fertilizant concentrat, mineral-organic unic, neavând în compoziția sa niciun fel de conservant. Se folosește pentru toate tipurile de flori, gazon, legume și pomi fructiferi. Plantele tratate cu Biohumussol au un sistem imunitar bine dezvoltat, ceea ce le face rezistente la schimbări climatice bruște și la îmbolnăviri. Biohumussol îmbunătățește considerabil structura solului, scăzându-i densitatea, crescându-i aerația și absorbția azotului din atmosferă, ajutând în felul acesta plantele să crească puternice și sănătoase.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.