Castravetele face parte din familia Cucurbitaceelor, fiind înrudit cu roșia. Există castraveți timpurii, care necesită costuri mai ridicate de cultivare și castraveți de vară sau de toamnă, care sunt cele mai cultivate soiuri de castraveți. Cele două soiuri servesc drept rotație de cultură, în urma cultivării legumelor timpurii precum varza sau timpurie sau mazărea de grădină.

Culturile de vară se fac prin semănare de-a lungul lunii aprilie, deși există și posibilitatea plantării răsadului. Cele de toamnă se fac exclusiv prin semănare cu o cantitate mai mare de semințe, deoarece clima se răcește în această perioadă, iar șansele ca semințele să încolțească scad.

Umiditatea, lumina și temperatura influențează puternic parcursul castraveților. Aceștia nu rodesc la lumină slabă și se usucă la o umiditatea prea mare a solului și temperaturi sub 10°C. De asemenea, în cazul unor temperaturi prea mari, creșterea lor este încetinită. Pe lângă irigare, o altă operațiune esențială de întreținere este fertilizarea, care se face în timpul înfloririi.

Există câteva boli și dăunători care afectează cucurbitaceele, indiferent de soiul lor. Mana, făinarea, pătarea, putregaiele sau afidele, păianjenul roșu, acarienii pot distruge culturi imense de castraveți.

PRODUSE RECOMANDATE:

BIOHUMUSSOL

13,00 lei780,00 lei
Biohumussol Lichid este un îngrășământ organic 100%, un fertilizant humic activ, pur ecologic, ce stimulează creșterea și sănătatea plantelor. Conține săruri de acizi humici, acizi huminici, fulvo acizi, aminoacizi, micro și macro elemente, bacterii vii și alte substanțe ușor de absorbit. Poate fi aplicat pentru sistemul foliar și radicular prin orice metodă de stropire sau irigare, sporind creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor. CERTIFICAT ECOLOGIC DE OKO-BCS GARANTIE
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

ETAMIN

26,00 lei1.560,00 lei
Etamin este un Biostimulator NPK ecologic cu microelemente și L-aminoacizi ce acționează direct la rădăcină. Etamin facilitează sintetizarea proteinelor permițând plantei să treacă peste perioadele de stres termic sau hidric. Este un bioactivator al proceselor metabolice naturale ale plantei. Conținutul de L-aminoacizi facilitează absorbția microelementelor și a substanțelor active determinând sporuri de producție.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

VERMICOMPOST PELLETS

10,00 lei875,00 lei
Biohumussol Solid (Vermicompost) este un îngrășământ natural de generație nouă, pur ecologic, produs cu ajutorul râmelor. Este un fertilizant concentrat, mineral-organic unic, neavând în compoziția sa niciun fel de conservant. Se folosește pentru toate tipurile de flori, gazon, legume și pomi fructiferi. Plantele tratate cu Biohumussol au un sistem imunitar bine dezvoltat, ceea ce le face rezistente la schimbări climatice bruște și la îmbolnăviri. Biohumussol îmbunătățește considerabil structura solului, scăzându-i densitatea, crescându-i aerația și absorbția azotului din atmosferă, ajutând în felul acesta plantele să crească puternice și sănătoase.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.