DESCOMPUNEREA RESTURILOR VEGETALE
Aplicarea a 5 L Biohumussol / ha, în 300-500 litri apă asigură o degradare rapidă (de aprox. 400-600 ori mai repede decât procesul normal de descompunere, cu ajutorul factorilor climatici), asigurând culturii următoare toate elementele nutritive necesare dezvoltării în condiții optime, necesarul de îngrașăminte suplimentare fiind cu mult redus.
În cazul culturilor cu consum foarte ridicat de Fosfor, se recomandă doar completarea cu 20-25% substanță activă Fosfor. Aportul de elemente nutritive din resturile vegetale (kg s.a./ha), obținute prin descompunerea paielor, cu 5L Biohumussol / ha.
PAIE DE GRÂU ȘI ORZ
- N (azot) – 50 kg substanță activă/ ha (180 kg subst. comercială)
- P2O5 (fosfor) – 21 kg substanță activă/ ha (50 kg subst. comercială)
- K2O (potasiu) – 95 kg substanță activă/ ha
- CaO (calciu) – 42 kg subtanță activă/ ha
- MgO (magneziu) – 21 kg substanță activă/ ha

Este recomandat ca după recoltare, spre seară, să se aplice 5 L Biohumussol / ha, apoi imediat resturile vegetale să fie încorporate în sol (cu ajutorul unui disc, plug sau scarificator), pentru a grăbi procesul de descompunere a materiei vegetale.
CONDIŢIILE DE DESCOMPUNERE ŞI MINERALIZARE A MATERIEI ORGANICE
- Să fie tocată la dimensiuni de 5-6 cm
- Să fie încorporată în sol până la adâncimea de 12-15 cm pentru a beneficia de activitatea aerobă a microorganismelor
- Să existe temperaturi pozitive. Intensitatea mineralizării creşte cu temperatura, între 10-20°C se dublează şi încă o nouă dublare între 20-30°C, după care scade
- Solul să aibă umiditate corespunzătoare