Despre BHS
info box img

Cine suntem?

Compania B.H.S. BIO INNOVATION a fost înființată în anul 2008 având ca scop principal îmbunătățirea calității vieții și a mediului, cu impact în cultivarea produselor agricole și înlocuirea în totalitate a îngrășămintelor chimice.

Biohumussol este denumirea generică pentru îngrășământul natural obținut prin vermicompostare (compostarea/înghițirea și transformarea gunoiului de grajd de către un anumit tip de râme – ramele roșii de California, în humus).

info box img

Ce este humusul?

Humus se numește un amestec de substanțe organice amorfe aflate în sol, de obicei până la o adâncime de 20-30 cm. Humusul este un amestec complex, format din produși de transformare avansată a resturilor organice și produși de resinteza microbiană și din substanțe humice propriu-zise, cum ar fi acizi humici, acizi fulvici și humină.

Mai concret, humusul este rezultatul descompunerii naturale biologice și chimice a substanței organice, așa cum sunt materialul vegetal, animalele moarte, plantele și excrementele animalelor. El asigură elementele pentru hrană plantelor și cele care reprezintă un factor de protecție împotrivă bolilor, prin prezența unor substanțe numite fitoalexine, care au un rol asemănător anticorpilor.

Avantajele utilizării humusului de râmă:

• BioHumusSol suprimă ciupercile dăunătoare din sol. Microorganismele produc hormoni, vitamine, nutrienți, enzime, aminoacizi și minerale necesare chiar și plantelor tinere.
• BioHumusSol remediază solurile afectate de folosirea îndelungată a substanțelor chimice. Prin aplicarea repetată, solul se va repopula complet cu microorganismele benefice plantelor distruse de substanțele chimice, de-a lungul anilor.
• Crește retenția apei în sol, micșorând cantitatea de apă folosită la irigare cu 30%.
• Ca noutate absolută este faptul că, aplicat dupa recoltare, raportul de transformare a resturilor vegetale în humus este de 30 ori mai mare față de orice alt preparat chimic sau organic.
• Nu este toxic, nu arde plantele, nu are restricții de folosire, se poate folosi în orice cultură, în seră sau pe câmp, cu rezultate excelente.
• Nu conține și nu oferă condiții de viață pentru E.coli, Salmonella sau alți dăunători.
• Humusul de râmă își păstrează nealterate caracteristicile și proprietățile fizico-chimice ani de zile.
• Humusul de râmă este compatibil cu orice fel de preparat chimic.
• Îmbunătățește extraordinar structura solului, scăzându-i densitatea și crescându-i aerația.

Principiile de funcționare ale humusului de râmă ca fungicide:

PRINCIPIUL NUMERIC: în orice cantitate de humus există miliarde și miliarde de microorganisme benefice plantei.
PRINCIPIUL DIVERSITĂȚII: existența a numeroase specii de fungi, bacterii, nematode, protozoare care, la rândul lor, produc hormoni, vitamine, enzime, nutrienți, aminoacizi, minerale benefice și necesare plantei.
PRINCIPIUL PRIORITĂȚII: după aplicare, miliardele de microorganisme benefice se localizează pe întreaga suprafață a plantei și în rizosferă, ocupând inclusiv porțiunile nișă favorabile instalării microorganismelor dăunătoare.

 

Niciun produs.