Despre BHS
info box img

Cine suntem?

Compania B.H.S. BIO INNOVATION a fost înființată în anul 2008, având ca scop principal îmbunătățirea calității vieții și a mediului, cu impact în cultivarea produselor agricole și înlocuirea în totalitate a îngrășămintelor chimice. Ideea de la care am plecat a fost aceea de a susține puternic agricultura ecologică, prin producerea unui îngrășământ natural, pe care producătorii de alimente să îl utilizeze pentru a obține o recoltă organică. Suntem de părere că o hrană sănătoasă reprezintă fundația de echilibru pentru o viață lungă și fără probleme de sănătate.

Numele Biohumussol a plecat de la denumirea generică pentru îngrășământul natural obținut prin vermicompostare (compostarea/înghițirea și transformarea gunoiului de grajd de către un anumit tip de râme – ramele roșii de California, în humus).

Cateva premii obtinute de BioHumusSol

info box img

Ce este humusul?

Numim „HUMUS” un amestec de substanțe organice amorfe, aflate în sol, de obicei până la o adâncime de 20-30 cm. Humusul este un amestec complex, format din produși de transformare avansată a resturilor organice și produși de resinteza microbiană și din substanțe humice propriu-zise, cum ar fi acizi humici, acizi fulvici și humină.

Mai concret, humusul este rezultatul descompunerii naturale biologice și chimice a substanței organice, așa cum sunt materialul vegetal, animalele moarte, plantele și excrementele animalelor. El asigură elementele pentru hrana plantelor și elemente care reprezintă un factor de protecție împotrivă bolilor, prin prezența unor substanțe numite fitoalexine, care au un rol asemănător anticorpilor.

Avantajele utilizării humusului de râmă:

• BioHumusSol suprimă ciupercile dăunătoare din sol. Microorganismele produc hormoni, vitamine, nutrienți, enzime, aminoacizi și minerale necesare chiar și plantelor tinere.
• BioHumusSol remediază solurile afectate de folosirea îndelungată a substanțelor chimice. Prin aplicarea repetată, solul se va repopula complet cu microorganismele benefice plantelor distruse de substanțele chimice, de-a lungul anilor.
• Crește retenția apei în sol, micșorând cantitatea de apă folosită la irigare cu 30%.
• Ca noutate absolută este faptul că, aplicat dupa recoltare, raportul de transformare a resturilor vegetale în humus este de 30 ori mai mare față de orice alt preparat chimic sau organic.
• Nu este toxic, nu arde plantele, nu are restricții de folosire, se poate folosi în orice cultură, în seră sau pe câmp, cu rezultate excelente.
• Nu conține și nu oferă condiții de viață pentru E.coli, Salmonella sau alți dăunători.
• Humusul de râmă își păstrează nealterate caracteristicile și proprietățile fizico-chimice ani de zile.
• Humusul de râmă este compatibil cu orice fel de preparat chimic.
• Îmbunătățește extraordinar structura solului, scăzându-i densitatea și crescându-i aerația.

Principiile de funcționare ale humusului de râmă ca fungicide:

PRINCIPIUL NUMERIC: în orice cantitate de humus există miliarde și miliarde de microorganisme benefice plantei.
PRINCIPIUL DIVERSITĂȚII: existența a numeroase specii de fungi, bacterii, nematode, protozoare care, la rândul lor, produc hormoni, vitamine, enzime, nutrienți, aminoacizi, minerale benefice și necesare plantei.
PRINCIPIUL PRIORITĂȚII: după aplicare, miliardele de microorganisme benefice se localizează pe întreaga suprafață a plantei și în rizosferă, ocupând inclusiv porțiunile nișă favorabile instalării microorganismelor dăunătoare.

Astfel, BIOHUMUSSOL vine în întâmpinarea acelora care respectă natura și dorește să îi aducă constant îmbunătățiri. Susținem ecologia, ne dorim ca alimentele pe care le consumăm să ne fie aliați de încredere pentru a ne menține o sănătate de fier. Dacă doriți ca hrana să vă fie aliment, iar alimentul să vă fie medicament, folosiți BIOHUMUSSOL.

There are no products