TRATAMENT SĂMÂNȚĂ

BIOSEM – insectofungicid ecologic: 1 -1,5 L / tonă semințe
BIOHUMUSSOL STARTER (opțional): 5 – 10 L / tonă semințe

TRATAMENT FERTILIZARE CU APLICARE FOLIARĂ

  • 2 litri BIOHUMUSSOL (fertilizant humic) + 1 litru ETAMIN (biostimulator NPK) / ha în 200-400 L apă

Fertilizarea foliară cu BIOHUMUSSOL și ETAMIN este o metodă eficientă pentru a depăși nevoile speciale ale plantelor, deoarece îngrășămintele foliare sunt absorbite chiar la locul în care sunt utilizate. Se recomandă aplicarea a 2-3 tratamente, primul după răsărire, când s-a format aparatul foliar, iar
următoarele la intervale de 2-3 săptămâni, macro și microelementele din acest mix foliar contribuind la stimularea creşterii şi dezvoltării plantelor, a sintezei de proteine, acizi nucleici și vitamine, a activității enzimatice şi a procesului de fotosinteză, cu efect direct asupra creşterii cantităţii şi calităţii recoltei.
Tratamentul poate fi aplicat împreună cu produsele fitosanitare, pentru a combate fenomenul de fitotoxicitate. În perioadele secetose sau în perioadele cu diferență de temperatură, aplicarea acestui mix va ajuta plantele să treacă de perioadele de stres, menținând o producție ridicată.

Soia este o plantă leguminoasă, din aceeași familie cu lucerna, fasolea sau trifoiul. Cultivarea soiei nu are o tradiție de lungă durată pe teritoriul României, însă a cunoscut un avânt substanțial în ultimii ani. Există foarte multe tipuri de soia, însă cele mai potrivite pentru solul țării noastre sunt cele aclimatizate aici. Randamentul culturii de soia dă cele mai bune rezultate în sudul și nordul Câmpiei Române, în Câmpiile Banatului și Crișanei, dar și în nord-estul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei.

Soia este o plantă pretențioasă în privire întreținerii, astfel necesită mentenanță și atenție peste medie din partea fermierului. Totuși, dacă totul este făcut ca la carte, producția va fi mai multe decât satisfăcătoare. Dincolo de mentenanță, nici pregătirea solului nu este una ușoară. Condițiile optime pentru semănarea soiei sunt asigurate la mijlocul primăverii, când temperatura aerului atinge 15°C. În zonele sudice, acest lucru se întâmplă pe la începutul lui aprilie, pe când în restul țării se recomandă mai degrabă semănarea după jumătatea lui aprilie.

Culturile premergătoare de sfeclă, cereale păioase sau porumb avantajează producția bogată de soia, pe când cele de leguminoase o diminuează. Ea însăși este o cultură premergătoare utilă, fixând azotul în sol.

Soia se seamănă la adâncimi mici de 2,5-4 cm, adâncimea variind în funcție de umiditatea solului. Pe toată durata creșterii, are nevoie de irigații masive, în cazul în care primăvara este una secetoasă. Irigarea în perioada de înflorire și umplere a semințelor este decisivă pentru randamentul culturii de soia. Atâta timp cât cultivarea și întreținerea soiei sunt făcute conform specificațiilor, este foarte puțin probabil ca această cultură să dezvolte boli precum putregaiul alb, arsura bacteriană, mana și dăunători precum nematozii, muștele plantulelor sau viermii sârmă.

PRODUSE RECOMANDATE:

BIOHUMUSSOL

13,00 lei780,00 lei
Biohumussol Lichid este un îngrășământ organic 100%, un fertilizant humic activ, pur ecologic, ce stimulează creșterea și sănătatea plantelor. Conține săruri de acizi humici, acizi huminici, fulvo acizi, aminoacizi, micro și macro elemente, bacterii vii și alte substanțe ușor de absorbit. Poate fi aplicat pentru sistemul foliar și radicular prin orice metodă de stropire sau irigare, sporind creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor. CERTIFICAT ECOLOGIC DE OKO-BCS GARANTIE
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

BIOSEM

98,00 lei6.300,00 lei
Biosem este un produs organic 100%, realizat din ulei de neem, materie organică, microorganisme, trichoderma, acizi humici și huminici cu rol protector pentru semințe. Biosem ajută la controlul dăunatorilor, agenților patogeni și fungi care atacă sămânța, dintre care enumeram: Rhizoctonia sp. Fusarium sp. Pythium sp. Larve de tanymecus, Buha semănăturii, precum și bacterii, nematozi, acarieni, etc.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

ETAMIN

26,00 lei1.560,00 lei
Etamin este un Biostimulator NPK ecologic cu microelemente și L-aminoacizi ce acționează direct la rădăcină. Etamin facilitează sintetizarea proteinelor permițând plantei să treacă peste perioadele de stres termic sau hidric. Este un bioactivator al proceselor metabolice naturale ale plantei. Conținutul de L-aminoacizi facilitează absorbția microelementelor și a substanțelor active determinând sporuri de producție.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.