TRATAMENT SĂMÂNȚĂ

BIOSEM – insectofungicid ecologic: 8 – 10 L / tonă semințe
BIOHUMUSSOL – starter cu microelemente: 5 – 10 L / tonă semințe

 

TRATAMENT FERTILIZARE CU APLICARE FOLIARĂ

  • 2 litri BIOHUMUSSOL (fertilizant humic) + 1 litru ETAMIN (biostimulator NPK) / ha în 200-400 L apă

Se recomandă aplicarea a 2-3 tratamente, primul după răsărire, când s-a format aparatul foliar și se dezvoltă frunzele, iar următoarele la intervale de 2-3 săptămâni, după dezvoltarea rozetei de frunze și începerea dezvoltării rădăcinilor. Macroelementele și microelementele din acest mix foliar contribuie la stimularea creşterii şi dezvoltării plantelor, a sintezei de proteine, acizi nucleici și vitamine, a activității enzimatice şi a procesului de fotosinteză, cu efect direct asupra creşterii cantităţii şi calităţii recoltei.
Tratamentul poate fi aplicat împreună cu produsele fitosanitare, pentru combaterea fenomenului de fitotoxicitate.
În perioadele secetose sau în perioadele cu diferență de temperatură, aplicarea acestui mix va ajuta plantele să treacă de perioadele de stres, menținând o producție ridicată.

Există două soiuri principale de sfeclă de zahăr (plurigerme și monogerme). Ele sunt cultivate în România în zona Câmpiei de Vest, Centrului și a Moldovei. În aceste zone, solurile se dovedesc mai bogate în humus și cu o capacitate mare de reținere a apei. Sfecla de zahăr însăși este o plantă care facilitează structurarea solului și care distruge buruienile. Tocmai de aceea este adesea cultivată pe post de cultură premergătoare.

Sfecla de zahăr se seamănă la adâncimi mici de 2-4 cm, în perioada de desprimăvărare, atunci când solul are o temperatură constantă de 4-5°C. Pe post de cultură premergătoare, este recomandată semănarea cartofului, mazării sau cerealelor păioase. În urma recoltării lor, pregătirea terenului necesită discuire de două ori cu o lamă nivelatoare, erbicidare și asigurarea patului germinativ. Fertilizarea se face concomitent cu semănatul și ulterior ca activitate de întreținere. Tot pentru întreținere, este neapărat necesară irigarea în zonele secetoase.

Monocultura nu este favorabilă pentru sfecla de zahăr, distanța dintre culturi pe același teren fiind undeva între 4-5 ani. Pregătirea și întreținerea terenului ca la carte necesită o mare atenție din partea agricultorului, astfel încât apariția bolilor precum arsura bacteriană, putrezirea plantutelor, mana, făinarea, putregaiul inimii sfeclei să fie evitate.

Aceeași rețetă trebuie respectată și în cazul nematodului sfeclei, ploșniței, paduchelui negru sau al gărgăriței sfeclei.

PRODUSE RECOMANDATE:

BIOHUMUSSOL

13,00 lei780,00 lei
Biohumussol Lichid este un îngrășământ organic 100%, un fertilizant humic activ, pur ecologic, ce stimulează creșterea și sănătatea plantelor. Conține săruri de acizi humici, acizi huminici, fulvo acizi, aminoacizi, micro și macro elemente, bacterii vii și alte substanțe ușor de absorbit. Poate fi aplicat pentru sistemul foliar și radicular prin orice metodă de stropire sau irigare, sporind creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor. CERTIFICAT ECOLOGIC DE OKO-BCS GARANTIE
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

BIOSEM

98,00 lei6.300,00 lei
Biosem este un produs organic 100%, realizat din ulei de neem, materie organică, microorganisme, trichoderma, acizi humici și huminici cu rol protector pentru semințe. Biosem ajută la controlul dăunatorilor, agenților patogeni și fungi care atacă sămânța, dintre care enumeram: Rhizoctonia sp. Fusarium sp. Pythium sp. Larve de tanymecus, Buha semănăturii, precum și bacterii, nematozi, acarieni, etc.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

ETAMIN

26,00 lei1.560,00 lei
Etamin este un Biostimulator NPK ecologic cu microelemente și L-aminoacizi ce acționează direct la rădăcină. Etamin facilitează sintetizarea proteinelor permițând plantei să treacă peste perioadele de stres termic sau hidric. Este un bioactivator al proceselor metabolice naturale ale plantei. Conținutul de L-aminoacizi facilitează absorbția microelementelor și a substanțelor active determinând sporuri de producție.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.