TRATAMENT SĂMÂNȚĂ

  • BIOSEM – insectofungicid ecologic: 8- 10 L / tonă semințe
  • BIOHUMUSSOL – starter cu microelemente: 5 – 10 L / tonă semințe

TRATAMENT FERTILIZARE CU APLICARE FOLIARĂ

  • 2 litri BIOHUMUSSOL (fertilizant humic) + 1 litru ETAMIN (biostimulator NPK) / ha în 200-400 L apă

Se recomandă aplicarea a 2-3 tratamente, unul în toamnă în faza de 2 – 4 frunze, pentru a pregăti plantele pentru iernare, iar următoarele în primăvară, la reluarea vegetației, începând cu faza de 4 – 8 frunze și până la înflorire pentru sporirea producției.
Poate fi aplicat împreună cu produsele fitosanitare, pentru combaterea fenomenului de fitotoxicitate, în perioadele secetose, sau în perioadele cu diferență de temperatură, pentru a ajuta plantele să treacă de perioadele de stres, susținând și menținând indicii de calitate și o producție ridicată.

Biohumussol și Etamin conțin totalitatea elementelor necesare plantei: acizi humici și huminici, humați, fulvoacizi, vitamine, fitohormoni naturali, microelemente (fier, cupru, zinc, mangan, bor, molibden) și macroelemente (azot, fosfor, potasiu, carbon, calciu, sulf, magneziu), un conținut ridicat de aminoacizi liberi de neînlocuit

Face parte din familia cruciferelor Brassicaceae. Datorită numeroaselor sale întrebuințări în industria agroalimentară și energetică, ea a devenit din ce în ce mai cultivată în ultimii ani. În funcție de rezistența la secetă și perioada de dezvoltare sau plantare, există numeroși hibrizi și soiuri de rapiță. La simțul comun, aceștia pot fi clasificați ca rapiță de toamnă și de primăvară. Cea dintâi este preferată de către agricultorii români, fiind mult mai puțin pretențioasă și bine adaptată climei României.

Rapița se cultivă cu succes în zonele nord-vestice, centrale și sudice ale României și preferă anii cu ierni blânde și puțin ger. În sud, rapița de toamnă este cultivată în prima parte a lunii septembrie, pe când în restul țării este de preferat ca ea să fie cultivată după 10 septembrie, chiar 15, după caz. Pentru rapița de primăvară, nu există o dată exactă de cultivare, data de cultivare depinzând de căderea ultimei zăpezi din acel an.

Planta nu se adaptează monoculturii, fiind recomandată o pauza de 3 ani între culturile de rapiță. Rapița de toamnă preferă cultura premergătoare de porumb, orz sau mazăre, iar cea de primăvară o preferă pe cea de sfeclă de zahăr, porumb sau cartof. Pregătirea solului necesită arătura adâncă, fertilizare masivă cu fosfor și pregătirea patului germinativ. După semănare, este necesară întreținerea culturii prin eliminarea umidității și apoi irigare.

Intemperiile și erorile de cultivare creează un context favorabil pentru dezvoltarea patologiilor rapiței. Principalele boli pe care rapița le contactează sunt alternarioza, putregaiul cenușiu, negru, hernia rădăcinilor pete albe. Cei mai periculoși dăunători sunt musca rădăcinilor de varză, puricele de pământ și gândacul polenului.

PROODUSE RECOMANDATE:

BIOHUMUSSOL

13,00 lei780,00 lei
Biohumussol Lichid este un îngrășământ organic 100%, un fertilizant humic activ, pur ecologic, ce stimulează creșterea și sănătatea plantelor. Conține săruri de acizi humici, acizi huminici, fulvo acizi, aminoacizi, micro și macro elemente, bacterii vii și alte substanțe ușor de absorbit. Poate fi aplicat pentru sistemul foliar și radicular prin orice metodă de stropire sau irigare, sporind creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor. CERTIFICAT ECOLOGIC DE OKO-BCS GARANTIE
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

BIOSEM

98,00 lei6.300,00 lei
Biosem este un produs organic 100%, realizat din ulei de neem, materie organică, microorganisme, trichoderma, acizi humici și huminici cu rol protector pentru semințe. Biosem ajută la controlul dăunatorilor, agenților patogeni și fungi care atacă sămânța, dintre care enumeram: Rhizoctonia sp. Fusarium sp. Pythium sp. Larve de tanymecus, Buha semănăturii, precum și bacterii, nematozi, acarieni, etc.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

ETAMIN

26,00 lei1.560,00 lei
Etamin este un Biostimulator NPK ecologic cu microelemente și L-aminoacizi ce acționează direct la rădăcină. Etamin facilitează sintetizarea proteinelor permițând plantei să treacă peste perioadele de stres termic sau hidric. Este un bioactivator al proceselor metabolice naturale ale plantei. Conținutul de L-aminoacizi facilitează absorbția microelementelor și a substanțelor active determinând sporuri de producție.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.