TRATAMENT SĂMÂNȚĂ

BIOSEM – insectofungicid ecologic: 8 – 10 L / tonă semințe
BIOHUMUSSOL – starter cu microelemente: 5 – 10 L / tonă semințe

TRATAMENT FERTILIZARE CU APLICARE FOLIARĂ

  • 2 litri BIOHUMUSSOL (fertilizant humic) + 1 litru ETAMIN (biostimulator NPK) / ha în 200-400 L apă

Se recomandă aplicarea a 2-3 tratamente, primul în faza de 4 – 6 frunze, iar următoarele începănd cu faza de 6 – 8 frunze, stimulând puternic metabolismul plantelor și facilitând preluarea ușoară a nutrienților.
Tratamentul poate fi aplicat împreună cu produsele fitosanitare, pentru combaterea fenomenului de fitotoxicitate, aminoacizii fiind elemente cheie pentru diminuarea stresului cauzat de erbicide. În perioadele
secetose, sau în perioadele cu diferență de temperatură, fertilizarea cu BIOHUMUSSOL și ETAMIN ajută plantele să treacă de perioadele de stres. De asemnea ajută la formarea boabelor şi umplerea ştiuletelui.
Astfel, aplicarea acestei combinaţii de nutrienţi necesari culturii, pe care îi găsim în BIOHUMUSSOL și ETAMIN, va duce la creşterea producţiei, aşadar la o cultură de porumb mai profitabilă.

Există două tipuri principale de porumb. Unul este porumbul dulce, de fiert, iar celălalt este porumbul furajer.  Fiecare se ramifică în mai multe soiuri, în funcție de cantitatea de amidon sau forma bobului.

Semănarea porumbului nu este strict  condiționată precum cea a altor culturi.

El crește cu spor și pe terenul cu monocultură, însă este recomandată rotația sau stimularea solului cu minerale. De asemenea, este recomandată pregătirea solului prin cultura cerealelor, cânepii, cartofului sau a sfeclei furajere și de zahăr. Condițiile optime semănării sunt porumbului sunt o arătură adâncă de 28 cm, un teren afânat și nutritiv și o temperatură de peste  8°C în sol. În cazul în care terenul a fost cultivat premergător, pregătirea acestuia va fi mai puțin solicitantă pentru agricultor.

În general, porumbul se plantează de-a lungul lunii aprilie, însă data exactă depinde de zonă. În regiunile calde ale României, zonele sudice, el este plantat până la jumătatea lui aprilie, pe când în cele submontane și nordice este plantat la finalul acestei luni.

Înaintea semănării, el trebuie tratat împotriva bolilor (micoze, viroze, bacterioze, rugina, putregaiul uscat) și dăunători ( tăciunele porumbului, sfredelitorul porumbului, buha, viermele rădăcinilor de porumb).

PRODUSE RECOMANDATE:

BIOHUMUSSOL

13,00 lei780,00 lei
Biohumussol Lichid este un îngrășământ organic 100%, un fertilizant humic activ, pur ecologic, ce stimulează creșterea și sănătatea plantelor. Conține săruri de acizi humici, acizi huminici, fulvo acizi, aminoacizi, micro și macro elemente, bacterii vii și alte substanțe ușor de absorbit. Poate fi aplicat pentru sistemul foliar și radicular prin orice metodă de stropire sau irigare, sporind creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor. CERTIFICAT ECOLOGIC DE OKO-BCS GARANTIE
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

BIOSEM

98,00 lei6.300,00 lei
Biosem este un produs organic 100%, realizat din ulei de neem, materie organică, microorganisme, trichoderma, acizi humici și huminici cu rol protector pentru semințe. Biosem ajută la controlul dăunatorilor, agenților patogeni și fungi care atacă sămânța, dintre care enumeram: Rhizoctonia sp. Fusarium sp. Pythium sp. Larve de tanymecus, Buha semănăturii, precum și bacterii, nematozi, acarieni, etc.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

ETAMIN

26,00 lei1.560,00 lei
Etamin este un Biostimulator NPK ecologic cu microelemente și L-aminoacizi ce acționează direct la rădăcină. Etamin facilitează sintetizarea proteinelor permițând plantei să treacă peste perioadele de stres termic sau hidric. Este un bioactivator al proceselor metabolice naturale ale plantei. Conținutul de L-aminoacizi facilitează absorbția microelementelor și a substanțelor active determinând sporuri de producție.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.