TRATAMENT SĂMÂNȚĂ
BIOSEM – insectofungicid ecologic: 8 – 10 L / tonă semințe
BIOHUMUSSOL – starter cu microelemente: 5 – 10 L / tonă semințe
TRATAMENT FERTILIZARE CU APLICARE FOLIARĂ
- 2 litri BIOHUMUSSOL (fertilizant humic) + 1 litru ETAMIN (biostimulator NPK) / ha în 200-400 L apă
Se recomandă aplicarea a 2-3 tratamente, primul în faza de 4 – 6 frunze, iar următoarele începănd cu faza de 6 – 8 frunze, stimulând puternic metabolismul plantelor și facilitând preluarea ușoară a nutrienților.
Tratamentul poate fi aplicat împreună cu produsele fitosanitare, pentru combaterea fenomenului de fitotoxicitate, aminoacizii fiind elemente cheie pentru diminuarea stresului cauzat de erbicide. În perioadele
secetose, sau în perioadele cu diferență de temperatură, fertilizarea cu BIOHUMUSSOL și ETAMIN ajută plantele să treacă de perioadele de stres. De asemnea ajută la formarea boabelor şi umplerea ştiuletelui.
Astfel, aplicarea acestei combinaţii de nutrienţi necesari culturii, pe care îi găsim în BIOHUMUSSOL și ETAMIN, va duce la creşterea producţiei, aşadar la o cultură de porumb mai profitabilă.
Există două tipuri principale de porumb. Unul este porumbul dulce, de fiert, iar celălalt este porumbul furajer. Fiecare se ramifică în mai multe soiuri, în funcție de cantitatea de amidon sau forma bobului.
Semănarea porumbului nu este strict condiționată precum cea a altor culturi.
El crește cu spor și pe terenul cu monocultură, însă este recomandată rotația sau stimularea solului cu minerale. De asemenea, este recomandată pregătirea solului prin cultura cerealelor, cânepii, cartofului sau a sfeclei furajere și de zahăr. Condițiile optime semănării sunt porumbului sunt o arătură adâncă de 28 cm, un teren afânat și nutritiv și o temperatură de peste 8°C în sol. În cazul în care terenul a fost cultivat premergător, pregătirea acestuia va fi mai puțin solicitantă pentru agricultor.



În general, porumbul se plantează de-a lungul lunii aprilie, însă data exactă depinde de zonă. În regiunile calde ale României, zonele sudice, el este plantat până la jumătatea lui aprilie, pe când în cele submontane și nordice este plantat la finalul acestei luni.
Înaintea semănării, el trebuie tratat împotriva bolilor (micoze, viroze, bacterioze, rugina, putregaiul uscat) și dăunători ( tăciunele porumbului, sfredelitorul porumbului, buha, viermele rădăcinilor de porumb).