TRATAMENT SĂMÂNȚĂ

  • BIOSEM – insectofungicid ecologic: 1 – 1.5 L / tonă semințe
  • BIOHUMUSSOL – starter cu microelemente: 5 – 10 L / tonă semințe

TRATAMENT FERTILIZARE CU APLICARE FOLIARĂ

  • 2 litri BIOHUMUSSOL (fertilizant humic) + 1 litru ETAMIN (biostimulator NPK) / ha în 200-400 L apă

Biohumussol și Etamin conțin totalitatea elementelor necesare plantei: acizi humici și huminici, humați, fulvoacizi, vitamine, fitohormoni naturali, microelemente (fier, cupru, zinc, mangan, bor, molibden) și
macroelemente (azot, fosfor, potasiu, carbon, calciu, sulf, magneziu), un întreg complex de aminoacizi de neînlocuit.

Se recomandă aplicarea a 2-3 tratamente, unul în toamnă, pentru a pregăti plantele pentru iernare, iar următoarele în primăvară, la reluarea vegetației, în faza de înfrațire și apoi în faza de formare a paiului și a spicului. Poate fi aplicat împreună cu produsele fitosanitare, pentru a combate fenomenul de fitotoxicitate, în perioadele secetose, sau în perioadele cu diferență de temperatură, pentru a ajuta plantele să treacă de perioadele de stres, susținând și menținând indicii de panificație (procent de proteină, masă hectolitrică) și
o producție ridicată.

Rezistent, ușor de cultivat și recoltat, dar și util, grâul este una dintre cele mai cultivate plante din lume. Solul și modul în care este cultivat determină felul în care cultura de grâu se va dezvolta. Astfel, cu puțină atenție și pricepere din partea agricultorului, dar și cu puțin ajutor din partea BioHumusSol, reușita culturii de grâu este garantată.

Există mai multe soiuri și subsoiuri de grâu, ale căror caracteristici depind de scopul agricultorului. Unele sunt mai adaptabile, altele mai rezistente, iar altele precoce. Indiferent de soiul de grâu, cultivarea sa este recomandabilă agricultorilor care vor să se folosească de sol în mod constant, pe toată anului. În cazul în care el este plantat devreme, terenul poate fi folosit cu ușurință pentru culturile de vară.

În principiu, grâul se plantează în perioada lunii octombrie, cu variații în funcție de zonă. Este esențial ca acesta să fie plantat la momentul potrivit, astfel încât boabele să fie pregătite și rezistente iernii.

Perioada de cultivare este vitală pentru producția de grâu, la fel și protejarea acestuia de buruieni (pir, albăstrele), boli (rugină brună, galbenă, neagră, viroze, micoze) și dăunători (gândacul ghebos, ploșnița grâului, cicorița grâului). Protecția împotriva acestora se face înainte de semănare prin tratarea semințelor. Tratarea se poate face prin procedee diferite cum ar fi încrustarea, mocirlirea sau pulverizarea, cu ajutorul mașinilor speciale de tratare.

PRODUSE RECOMANDATE:

BIOHUMUSSOL

13,00 lei780,00 lei
Biohumussol Lichid este un îngrășământ organic 100%, un fertilizant humic activ, pur ecologic, ce stimulează creșterea și sănătatea plantelor. Conține săruri de acizi humici, acizi huminici, fulvo acizi, aminoacizi, micro și macro elemente, bacterii vii și alte substanțe ușor de absorbit. Poate fi aplicat pentru sistemul foliar și radicular prin orice metodă de stropire sau irigare, sporind creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor. CERTIFICAT ECOLOGIC DE OKO-BCS GARANTIE
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

BIOSEM

98,00 lei6.300,00 lei
Biosem este un produs organic 100%, realizat din ulei de neem, materie organică, microorganisme, trichoderma, acizi humici și huminici cu rol protector pentru semințe. Biosem ajută la controlul dăunatorilor, agenților patogeni și fungi care atacă sămânța, dintre care enumeram: Rhizoctonia sp. Fusarium sp. Pythium sp. Larve de tanymecus, Buha semănăturii, precum și bacterii, nematozi, acarieni, etc.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

ETAMIN

26,00 lei1.560,00 lei
Etamin este un Biostimulator NPK ecologic cu microelemente și L-aminoacizi ce acționează direct la rădăcină. Etamin facilitează sintetizarea proteinelor permițând plantei să treacă peste perioadele de stres termic sau hidric. Este un bioactivator al proceselor metabolice naturale ale plantei. Conținutul de L-aminoacizi facilitează absorbția microelementelor și a substanțelor active determinând sporuri de producție.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.