TRATAMENT SĂMÂNȚĂ
- BIOSEM – insectofungicid ecologic: 1 – 1.5 L / tonă semințe
- BIOHUMUSSOL – starter cu microelemente: 5 – 10 L / tonă semințe
TRATAMENT FERTILIZARE CU APLICARE FOLIARĂ
- 2 litri BIOHUMUSSOL (fertilizant humic) + 1 litru ETAMIN (biostimulator NPK) / ha în 200-400 L apă
Biohumussol și Etamin conțin totalitatea elementelor necesare plantei: acizi humici și huminici, humați, fulvoacizi, vitamine, fitohormoni naturali, microelemente (fier, cupru, zinc, mangan, bor, molibden) și
macroelemente (azot, fosfor, potasiu, carbon, calciu, sulf, magneziu), un întreg complex de aminoacizi de neînlocuit.
Se recomandă aplicarea a 2-3 tratamente, unul în toamnă, pentru a pregăti plantele pentru iernare, iar următoarele în primăvară, la reluarea vegetației, în faza de înfrațire și apoi în faza de formare a paiului și a spicului. Poate fi aplicat împreună cu produsele fitosanitare, pentru a combate fenomenul de fitotoxicitate, în perioadele secetose, sau în perioadele cu diferență de temperatură, pentru a ajuta plantele să treacă de perioadele de stres, susținând și menținând indicii de panificație (procent de proteină, masă hectolitrică) și
o producție ridicată.
Rezistent, ușor de cultivat și recoltat, dar și util, grâul este una dintre cele mai cultivate plante din lume. Solul și modul în care este cultivat determină felul în care cultura de grâu se va dezvolta. Astfel, cu puțină atenție și pricepere din partea agricultorului, dar și cu puțin ajutor din partea BioHumusSol, reușita culturii de grâu este garantată.
Există mai multe soiuri și subsoiuri de grâu, ale căror caracteristici depind de scopul agricultorului. Unele sunt mai adaptabile, altele mai rezistente, iar altele precoce. Indiferent de soiul de grâu, cultivarea sa este recomandabilă agricultorilor care vor să se folosească de sol în mod constant, pe toată anului. În cazul în care el este plantat devreme, terenul poate fi folosit cu ușurință pentru culturile de vară.
În principiu, grâul se plantează în perioada lunii octombrie, cu variații în funcție de zonă. Este esențial ca acesta să fie plantat la momentul potrivit, astfel încât boabele să fie pregătite și rezistente iernii.
Perioada de cultivare este vitală pentru producția de grâu, la fel și protejarea acestuia de buruieni (pir, albăstrele), boli (rugină brună, galbenă, neagră, viroze, micoze) și dăunători (gândacul ghebos, ploșnița grâului, cicorița grâului). Protecția împotriva acestora se face înainte de semănare prin tratarea semințelor. Tratarea se poate face prin procedee diferite cum ar fi încrustarea, mocirlirea sau pulverizarea, cu ajutorul mașinilor speciale de tratare.