TRATAMENT SĂMÂNȚĂ
BIOSEM – insectofungicid ecologic: 8- 10 L / tonă semințe
BIOHUMUSSOL – starter cu microelemente: 5 – 10 L / tonă semințe

TRATAMENT FERTILIZARE CU APLICARE FOLIARĂ

  • 2 litri BIOHUMUSSOL (fertilizant humic) + 1 litru ETAMIN (biostimulator NPK) / ha în 200-400 L apă

Biohumussol și Etamin conțin totalitatea elementelor necesare plantei: acizi humici și huminici, humați, fulvoacizi, vitamine, fitohormoni naturali, microelemente (fier, cupru, zinc, mangan, bor, molibden) și
macroelemente (azot, fosfor, potasiu, carbon, calciu, sulf, magneziu), un conținut ridicat de aminoacizi liberi de neînlocuit.
Se recomandă aplicarea a 2-3 tratamente, primul în faza de 4 – 6 frunze, pentru un start mai bun al culturii, iar următoarele începănd cu faza de 6 – 8 frunze și până la înfloritul deplin pentru sporirea producției,
influenţând pozitiv creşterea generativă a plantelor şi acumularea de biomasă.
Poate fi aplicat împreună cu produsele fitosanitare pentru a combate fenomenul de fitotoxicitate, în perioadele secetose, sau în perioadele cu diferență de temperatură, pentru a ajuta plantele să treacă de
perioadele de stres, susținând și menținând indicii de calitate și o producție ridicată

Floarea-soarelui este cea mai cunoscută plantă oleiferă din țara noastră. Cultivarea ei constituie o investiție profitabilă pentru agricultorii români. Astfel, tot ceea ce rezultă în urma cultivării și recoltării ei este folosit fie în scop alimentar, fie în scop chimic sau energetic. Există mai mulți hibrizi de floarea-soarelui, conform scopului pe care îl urmărește agricultorul la plantarea acestuia. Eficiența hibrizilor este direct proporțională cu locul în care ei sunt plantați.

În funcție de condițiile climatice și modul de plantare, cultivarea florii-soarelui poate da un randament foarte mare. În principiu, indiferent de zona în care alegi să o cultivi, solul țării noastre este unul foarte prietenos cu această plantă. Cu toate acestea, există câteva zone unde cultura de floarea-soarelui este spornică. În principiu, ele se găsesc în sudul, nordul și estul țării.

Deși este o cultură rentabilă, floarea-soarelui necesită precauție din partea agricultorului, în special în primele stadii ale cultivării ei. Planta nu se dezvoltă atunci când locul în care este cultivată este obișnuit cu monocultura. Reacția ei se datorează instinctului de autoconservare față de patologii. Astfel, floarea-soarelui nu se dezvoltă sănătos dacă urmează unor culturi de plante care sunt afectate de putregaiul alb (fasole, năut), cenușiu (cartof, sfeclă) sau a celor cu rădăcini adânci (lucernă, sfeclă de zahăr). Îi este benefic solul pe care a fost cultivat porumbul, iar distanța între cultura de floarea-soarelui trebuie să fie 4 ani pe același sol.

Arătura și fertilizarea care preîntâmpină cultivarea au un rol esențial în creșterea florii-soarelui.

De asemenea, înainte ca semințele să fie finalmente plantate, este nevoie ca ele să fie tratate.

PRODUSE RECOMANDATE:

BIOHUMUSSOL

13,00 lei780,00 lei
Biohumussol Lichid este un îngrășământ organic 100%, un fertilizant humic activ, pur ecologic, ce stimulează creșterea și sănătatea plantelor. Conține săruri de acizi humici, acizi huminici, fulvo acizi, aminoacizi, micro și macro elemente, bacterii vii și alte substanțe ușor de absorbit. Poate fi aplicat pentru sistemul foliar și radicular prin orice metodă de stropire sau irigare, sporind creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor. CERTIFICAT ECOLOGIC DE OKO-BCS GARANTIE
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

BIOSEM

98,00 lei6.300,00 lei
Biosem este un produs organic 100%, realizat din ulei de neem, materie organică, microorganisme, trichoderma, acizi humici și huminici cu rol protector pentru semințe. Biosem ajută la controlul dăunatorilor, agenților patogeni și fungi care atacă sămânța, dintre care enumeram: Rhizoctonia sp. Fusarium sp. Pythium sp. Larve de tanymecus, Buha semănăturii, precum și bacterii, nematozi, acarieni, etc.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

ETAMIN

26,00 lei1.560,00 lei
Etamin este un Biostimulator NPK ecologic cu microelemente și L-aminoacizi ce acționează direct la rădăcină. Etamin facilitează sintetizarea proteinelor permițând plantei să treacă peste perioadele de stres termic sau hidric. Este un bioactivator al proceselor metabolice naturale ale plantei. Conținutul de L-aminoacizi facilitează absorbția microelementelor și a substanțelor active determinând sporuri de producție.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.