Cartof

 

Cartoful sau Solanum tuberosum face parte din categoria plantelor cu tulpini subterane, terminate cu tuberculii. Aceștia reprezintă partea comestibilă a plantei și sunt cultivați anual în cantități industriale. Cultivarea cartofului nu prezintă un mare grad de dificultate, însă acest lucru nu îl face mai puțin vulnerabil decât restul plantelor.

Fie că este un soi de masă, industrial, furajer sau mix, cartoful este expus intemperiilor în mod constant. Însă cu puțină cunoaștere, grijă și cu ajutorul produselor non-invazive BHS, cultura de cartof poate da randamentul pe care îl dorești, iar intemperiile vor fi ușor de evitat.

Majoritatea soiurilor plantate în țara noastră sunt de origine românească. Modalitatea acestora de plantare depinde de tipul soiului și umiditatea și temperatura solului. În zona de câmpie, tuberculii de cartofi neîncolțiți se plantează pe la mijlocul lui martie, în zona de deal pe la mijlocul lui aprilie, iar în zonele muntoase la sfârșitul acestei luni. Ei sunt puși în pământ la adâncimi de până la 10 cm.

În ciuda faptului că fermierul plantează cultura de cartof în mod corespunzător, dezvoltarea lui poate fi afectată de patologii specifice. Mana și alternarioza sunt principalele boli care afectează tuberculii. Mana debutează prin pete brune gălbui pe frunze, care se pe tulpină și ajung să altereze cartoful de la exterior către interior.

Alternarioza cartofului se dezvoltă pe frunze, sub forma unor pete gri închis, după care produce pete negricioase, de mică adâncime pe suprafața tuberculului. Pe lângă patologii, dăunătoriii constituie o amenințare stringentă pentru cultura de cartof.

PRODUSE RECOMANDATE:

BIOHUMUSSOL

13,00 lei780,00 lei
Biohumussol Lichid este un îngrășământ organic 100%, un fertilizant humic activ, pur ecologic, ce stimulează creșterea și sănătatea plantelor. Conține săruri de acizi humici, acizi huminici, fulvo acizi, aminoacizi, micro și macro elemente, bacterii vii și alte substanțe ușor de absorbit. Poate fi aplicat pentru sistemul foliar și radicular prin orice metodă de stropire sau irigare, sporind creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor. CERTIFICAT ECOLOGIC DE OKO-BCS GARANTIE
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

BIOSEM

98,00 lei6.300,00 lei
Biosem este un produs organic 100%, realizat din ulei de neem, materie organică, microorganisme, trichoderma, acizi humici și huminici cu rol protector pentru semințe. Biosem ajută la controlul dăunatorilor, agenților patogeni și fungi care atacă sămânța, dintre care enumeram: Rhizoctonia sp. Fusarium sp. Pythium sp. Larve de tanymecus, Buha semănăturii, precum și bacterii, nematozi, acarieni, etc.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.

ETAMIN

26,00 lei1.560,00 lei
Etamin este un Biostimulator NPK ecologic cu microelemente și L-aminoacizi ce acționează direct la rădăcină. Etamin facilitează sintetizarea proteinelor permițând plantei să treacă peste perioadele de stres termic sau hidric. Este un bioactivator al proceselor metabolice naturale ale plantei. Conținutul de L-aminoacizi facilitează absorbția microelementelor și a substanțelor active determinând sporuri de producție.
Comandă de 800 lei și plătești 700 lei. Comandă de 1200 lei și plătești 1000 lei.