BioHumusSol Pellets

BioHumusSol Pellets
( Vermicompost )

Biohumussol este un vermicompost 100% natural, produs cu ajutorul râmelor. Rezultatul compostării gunoiului de grajd, cu râme roșii de California, este unul pur ecologic. Produsul joacă rol de fertilizant concentrat, mineral-organic UNIC, neavând în compoziția sa nici un fel de conservant. Se folosește pentru toate tipurile de flori, gazon, legume, pomi și arbuști fructiferi, viță de vie, în agricultură intensivă și decontaminarea terenurilor.

Biohumussol imbunătăteste considerabil structura solului, scăzandu-i densitatea, crescandu-i aerația și absorbția azotului din atmosferă, ajutând în felul acesta plantele să crească puternice și sănătoase. Plantele tratate cu Biohumussol au un sistem imunitar bine dezvoltat, ceea ce le face rezistente la schimbări climatice bruște și la imbolnăviri.

Biohumussol este în sine un vermicompost, produs cu ajutorul râmelor, un substrat mineral-organic, pur ecologic, neavând în compoziția sa nici un fel de conservant. Râmele transformă absolut orice substanță organică în cel mai bogat fertilizant organic, cunoscut de om, humusul de râmă. Humusul de râmă posedă în proporție mare toate cele 16 elemente de care plantele au nevoie.

Comandă

Concentrațiile azotului, fosforului, potasiului, magneziului, calciului și ale altor elemente benefice sunt de multe ori mai mari decât în cel mai bogat sol. Prin proprietățile și compoziția chimică, humusul reprezintă o component esențială a solului, care-i conferă însușiri specifice, cât și un anumit nivel de fertilitate. Humusul și materia organică din sol reprezintă rezervă solului în elemente nutritive, care-i determină chiar fertilitatea.

Humusul de râmă este cel mai bun fertilizant deoarece conține concentrații înalte de bacterii benefice și alte microorganisme, mulți stimulenți biologici activi pentru plante, vitamine, aminoacizi, acid fulvic și huminic, adăugate în timpul procesului digestiv al râmei. Humusul râmelor înlocuiește în totalitate orice îngrășământ chimic sau organic și conține de 100 de ori mai mulți nutrienți și microorganisme benefice plantelor.

În anul 2008, după studii desfășurate pe parcursul a mai multor ani, laboratoare din mai multe țări au ajuns la concluzia că humusul de râmă este excelent în prevenirea următorilor dăunători: Alternaria spp. (alternarioza), Botrytis spp. (mucegaiul cenușiu), Fusarium spp. (fuzarioză), Peronosporă spp. (mană), Phytophthora cinnamomi, Pythium spp. (putrezirea rădăcinilor), Pseudomonas syringae (arsură bacteriană la mazăre), Rhizoctonia solani (rizoctonioză), Septoria spp. (septorioza), Thielaviopsis basicola (putregaiul negru al tutunului), Venturia inequalis (rapănul mărului).

BIOHUMUSSOL SOLID (VERMICOMPOST) este îngrăşământ AUTORIZAT în temeiul REGULAMENTULUI (CEE) Nr.2092/91 şi menţinut conform art. 16, alin.(3), lit. © din REGULAMENTUL (CE) nr.834/2007 ANEXA 1.

Beneficiile BHS Pellets / Vermicompost:

  • Sporește creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor, cu avantajele respective ce decurg din acestea.
  • Biohumussol suprimă ciupercile dăunătoare din sol.
  • Microorganismele produc hormoni, vitamine, nutrienți, enzime, aminoacizi și minerale necesare chiar și plantelor tinere.
  • Biohumussol remediază solurile afectate de folosirea îndelungată a substanțelor chimice. Prin aplicarea repetată, solul se va repopula complet cu microorganismele benefice plantelor distruse de substanțele chimice, de-a lungul anilor.
  • Crește retenția apei in sol, micșorând cantitatea de apa folosită la irigare cu 30%.
  • Nu este toxic, nu arde plantele, nu are restricții de folosire, se poate folosi în orice cultură, în seră sau pe câmp, cu rezultate vizibile imediate, extraordinare!!!
  • Crește producțiile cu până la 80%, pentru anumite tipuri de culturi legumicole.
  • Biohumussol nu conține şi nu oferă condiţii de viaţă pentru E.Coli, Salmonella sau alţi dăunători.
  • Biohumusul (vermicompost) este unicul produs acceptat în Uniunea Europeană ca amendament în agricultura ecologică.

Produsele noastre sunt certificate ecologic!